Nie trzeba prosić sąsiada. Automatyczna konewka sama podleje kwiaty
Tydzień, dwa urlopu to dla naszych roślin ciężki czas. Bez regularnego podlewania mogą być w bardzo złej kondycji lub nawet nie przetrwać. Nie musimy...
Poznaj uroki górskiej przyrody! Na Palenicy rusza projekt Mali Zdobywcy Gór
Bajkowe i leśne zwierzęta, ogromne owady i grzyby, a nawet żmijowa zjeżdżalnia – właśnie takie atrakcje spotkacie na szczycie Palenicy. Bez obaw, to tylko...
Ile cukru zjadamy na co dzień?
Ile zjadamy cukru? W rok zapewne worki. Cukier spożywamy nie tylko słodząc herbatę czy kawę. Znajdziemy go ukrytego w wielu produktach. Przykład? Dosładzane są...
Makłowicz powraca z nowym-starym formatem
Dziennikarz nie obawia się konkurowania z Magdą Gessler. Twierdzi, że choć oboje zajmują się tematyką kulinarną, ich programy będą miały zupełnie inny charakter. Już jesienią Robert...
Korridy na Balearach bez przelewu krwi
Rząd Balearów dokonał ogromnych zmian w zasadach korridy, mają oszczędzić zwierzętom bólu, cierpienia oraz okrutnej śmierci.
Nowe zasady wprowadzone w tym tygodniu oznaczają, że jedynymi...
Garden party? To proste!
Pod pojęciem przyjęcia ogrodowe kryją się zarówno nieformalne spotkania w gronie rodziny lub znajomych, takie jak grill czy barbecue, jak i oficjalne cocktail party i buffet dinner...
Z letnimi upałami walcz napojami
Wysokie temperatury i wzmożony wysiłek fizyczny związany ze spędzaniem czasu na świeżym powietrzu mogą prowadzić do odwodnienia. Choć najlepsza na walkę z pragnieniem jest woda, istnieją...
Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?
Czy masła i margaryny są zdrowe i dobre dla ludzkiego organizmu? To sprawdzili eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny...
350 tys. zł za wakacje? Uważaj! Niespodziewane wypadki potrafią zrujnować
350 tys. złotych może kosztować sprowadzenie z Chin pacjenta po udarze, blisko 70 000 zł leczenie złamanego biodra w Hiszpanii, czy ponad 40 tysięcy...
Teo Vafidis o sekretach greckiej kuchni
Grecy słyną ze swojego sposobu bycia, temperamentu, antycznej kultury, tradycji, ale przede wszystkim – kuchni. Delikatne mięsa, wyborne sery, świeże owoce morza, oliwki i...