woda na lato

Letnie orzeźwienie – sprawdzone przepisy na zdrową lemoniadę

0
W gorące, letnie dni należy pamiętać o odpowiednim nawodnieniu organizmu. Kawa i herbata, pomimo walorów smakowych wysuszają organizm, alkohol robi to w jeszcze większym...

Makarony – wartościowa baza wiosennego menu

1
Wiosną chcemy poczuć się lekko. Stajemy się bardziej aktywni i więcej czasu spędzamy na dworze, zakładając coraz mniej warstw ciepłych ubrań. Także nasze menu...

Co trzeba wiedzieć o prawdziwej włoskiej pizzy?

0
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To najpopularniejsze danie z kuchni włoskiej można zjeść w każdym zakątku świata. Jednak czy każdą serwowaną pizzę można...

Racuszki z jabłkami na bazie Jogurtu Skyr

1
Wielu z nas z wielkim sentymentem wspomina smaki dzieciństwa. Już na samą myśl o tych wszystkich smakołykach, pojawia się uśmiech w kącikach ust. A...

Na co będziemy mieć apetyt w 2018? Najnowsze trendy kulinarne

1
Żadna branża nie pozostaje obojętna na zmieniające się jak w kalejdoskopie trendy. Każdego roku można również śledzić pojawiające się nowinki ze świata kulinarnego, które...

Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

1
Już wkrótce zabłyśnie pierwsza gwiazdka, a my siądziemy przy wigilijnym stole i rozpoczniemy  wspólne świętowanie z najbliższymi. Zanim to jednak nastąpi, przed nami czas...
ocet jabłkowy

Niezastąpiony ocet jabłkowy

1
Wielu zna go jedynie jako skuteczny i ekologiczny środek do czyszczenia o specyficznym zapachu. Warto jednak poznać właściwości octu jabłkowego, bo jest to produkt...

Tosty z buraczanym hummusem – na dobry początek dnia

1
Buraki to smaczne, bogate w kwas foliowy, wapń, żelazo i magnes warzywo, często jednak niedoceniane i wykorzystywane jedynie do tradycyjnych potraw, np. barszczu. Szczególnie...
Ciasta artystyczne

Torty okolicznościowe jak dzieła sztuki

0
Artystyczne wypieki podbiły polski rynek, a oferta pracowni cukierniczych jest niezwykle bogata. Cukiernicy są w stanie zrealizować każde, nawet najbardziej wymagające, zamówienie. Dla dzieci torty...

Tajemnicza nazwa i prostota przygotowania, czyli co kryje się pod nazwą...

1
Ta zagadkowa, wywodząca się od francuskiego czasownika „fondre” („roztapiać się”) nazwa, może sugerować, że jest to trudne w wykonaniu, wysublimowane danie kuchni francuskiej. Otóż...

Najnowsze