Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?
Czy masła i margaryny są zdrowe i dobre dla ludzkiego organizmu? To sprawdzili eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny...
Teo Vafidis o sekretach greckiej kuchni
Grecy słyną ze swojego sposobu bycia, temperamentu, antycznej kultury, tradycji, ale przede wszystkim – kuchni. Delikatne mięsa, wyborne sery, świeże owoce morza, oliwki i...
Chłodnik pomidorowy z serkiem wiejskim
Chłodnik pomidorowy to zdrowy, smaczny i przede wszystkim orzeźwiający pomysł na obiad. Idealnie sprawdzi się w upalne dni, gdy nie mamy zbyt dużego apetytu....
Zioła dla ludzi i pszczół
Zdobią, smakują a także pomagają przetrwać pszczołom - sadźmy jak najwięcej ziół w ogrodach i na balkonach.
Bazylia, cząber, kolendra, lubczyk, mięta, oregano, rozmaryn, szałwia,...
Karmelowa Panna cotta. Ten deser skradnie Wasze serca!
Lekka, zmysłowa, karmelowa i nieobliczalnie pyszna – a na imię ma Panna cotta. Podaruj sobie i bliskim chwilę zapomnienia. Rozkoszujcie się smakiem karmelu i...
Polski smakołyk od 80 lat podbija podniebienia
Kiedyś było sprzedawane na wagę i pakowane jak cukierki w sreberko. Później trafiło do bombonierek, w nich czasem brakowało jednej kostki. Teraz kiedy produkcją...