Ziemniaki po bengalsku - dodatek do obiadu albo doskonała przystawka

Tajniki kuchni indyjskiej. Pomysły na ciekawe, niecodzienne potrawy

0
Kraj tak wielki, jak Indie oferuje niezliczoną ilość pomysłów na pyszne potrawy. Ciepłe, tropikalne południe Półwyspu Indyjskiego to przede wszystkim lekkie warzywa, mleczko kokosowe,...
torciki musowe

Torciki musowe – najlepszy wybór na lato

0
Leciutkie, delikatne i niesamowicie smaczne ciasta z musem, to od kilku lat trend w cukiernictwie. Ten wymyślony we Francji deser wymaga nie lada umiejętności...
tłuszcze trans w maśle i margarynie

Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?

1
Czy masła i margaryny są zdrowe i dobre dla ludzkiego organizmu? To sprawdzili eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny...
jak parzyć kawę

Rób kawę jak barista

1
W zaciszu własnego domu można przyrządzić wyjątkową kawę, tak jak profesjonalny barista. 90 proc. smaku zyskujemy świeżym zmieleniem. Co zresztą? Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych...
Kruche ciasteczka

Kruche ciastka zawsze mile widziane

0
Niektórzy lubią miękkie ciasta, a inni preferują wypieki w wersji kruchej. Przepisów do wyboru jest tak dużo, że z pewnością każdy znajdzie dla siebie...
Różne rodzaje mięsa na grilla

Grillowe pary, grillowe duety – czyli jedzenie ze smakiem

0
Kto z nas nie lubi grillować? Aromat pachnącego dymu, świeże powietrze i dobre jedzenie kojarzą się zapewne z wakacyjnym relaksem. Bez względu na wiek...
ocet jabłkowy

Dlaczego warto pić wodę z octem jabłkowym: Jak i ile pić,...

0
Octem jabłkowym w medycynie ludowej posługiwano się od setek lat, głównie ze względu na jego liczne właściwości zdrowotne. Dziś naukowcy coraz bardziej interesują się...
cukier w codziennej diecie

Ile cukru zjadamy na co dzień?

1
Ile zjadamy cukru? W rok zapewne worki. Cukier spożywamy nie tylko słodząc herbatę czy kawę. Znajdziemy go ukrytego w wielu produktach. Przykład? Dosładzane są...
Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek

Tofu w roli głównej – pyszne przepisy dla każdego

0
Odkąd zdrowe żywienie weszło na salony, chyba nie ma już takiej osoby, która nie słyszałaby o tofu. Jedni zajadają się ze smakiem, inni omijają szerokim...
żywność smart food

Smart food – nowy trend czy wymóg naszych czasów?

0
Smart food- czyli jedzenie z głową, to jeden z najnowszych trendów kuchni roślinnej. Nie odnosi się tylko do względów etycznych, światopoglądowych czy zdrowotnych ale...

Najnowsze